Sandtec AS

Lakkpleie: Lakkrens og polering

Ulike typer riperForberedelserLakkrensForsegling / polering


Lakkrens

 

Ved rensing av lakk deles flatene opp i passe store felt, 0,5x0,5m og
man begynner fortrinnsvis på taket av bilen . De steder det ikke er mulig å komme til med Polermaskin bearbeides for hånd. Polermaskinen startes alltid på laveste hastighet og polerskiven skal ligge flat mot lakken. Press maskinen mot lakkflaten med såpass trykk att turtallet synker noe. Arbeid  i kryss med 50/50 overlapp.

Når rensemidlet er fordelt økes rotasjonshastigheten på Polermaskinen for å oppnå varme i lakken. Ha kontroll med temperaturen i lakken som ikke må bli for varm. (60-65° C) For å oppnå best mulig effekt er det viktig att man ikke beveger Polermaskinen for fort over området som skal renses. Flatene bearbeides gjerne flere ganger for å oppnå ønsket resultat. Polerskiven mettes etter hvert med smuss/lakkrester og legger igjen rester på lakken. Polerskiven byttes ut eller kuttes da med baufil, (1-2cm) mens maskinen går på høyeste hastighet.
Ved bearbeiding for hånd med Easitex eller Påføringssvamp bruker man flat eller
knyttet hånd. Unngå å arbeide med fingerspissene da resultatet ikke blir jevnt og
pent.
 NB! Tørker produktene opp før de er bearbeidet, fuktes flaten med vann, Miracolo eller med samme produkt som er i bruk.

Rens og bruk av poleringsskive

For å fjerne rester av poleringsprodukter som lett kan gi riper i lakken er det
viktig å kjøre poleringsskiven mot en kant eller slipe av overflaten med sandpapir. Maskinen kjøres da på høyeste hastighet.

Videre er det viktig å runde av kanten på poleringsskivene for å unngå kjøregater og riper. Dette gjøres ved å benytte grovere sandpapir (40 til 60) eller smergelpapir. En enkel måte er å brette sandpapiret sammen eller rundt en kloss, start maskinen på full hastighet å slip av kanten. Alternativt kan man lime fast sandpapiret til en rektangulær list i tre eller metall som ett egnet verktøy, benyttes da på samme måte. 

Lakkrens produkter

Acrylpasta    

Lakkrens for alle typer lakk og gelcoat. Gir en meget effektiv fjerning av riperog oksid. Acrylic Paste er spesielt god på harde overflater som Gelcoat og lyse lakktyper. Acrylic Paste egner seg dermed spesielt til rensing/rubbing av båt.

PM1 Power Cut 5000

Lakkrens/rubbing for harde lakktyper.
Dette produktet er spesielt formulert
for de moderne keramiske lakkene og brukes bla. av billakkerere for utbedring av lakkskader og støv i lakken. En meget effektivt produkt som fjerner dype riper effektivt samtidig som den gir minimalt med hologrammer.

PM2 97 Surface Cut

NANO basert lakkrens med langtids konservering. Dette er en lakkrens som fjerner alle overflateriper på en meget effektiv måte. I tillegg gir SURFACECUT en lagtidskonservering som overgår det meste på markedet. Dette er et alt-i-ett produkt som i mange tilfeller vil kunne erstatte alle andre produkter.

09 Super 3 Waxpolish

2i1 polish som renser og beskytter. Et godt alternativ for bruktbil og båtpolering.Lett å påføre - lett å polere av.
Setter ingen merker på plast/gummi.

 

SANDTEC AS, Jærveien 104, 4318 Sandnes, tlf.: 51674790, Faks.: 51675844, mail: post@sandtec.no, org. nr.: 960 276 132