Sandtec AS

Tips og produkter

InteriørNye båterNyere båterEldre og lett slitte båterRipefjerning, slitte båterTips og produkter

Produkter:

02 Liquid Hard Wax: Tyntflytende, lettarbeidet og god båtpolering. Bearbeides for hånd eller med polermaskin. Eldre båter trenger Avrylic Paste som renseprodukt først.

10 Båtvask: Max 10 Båtvask er en kraftig såpe for vask før polering og etter avsluttet sesong. Fjerner effektivt renninger etter sur nedbør og rester etter fugleskitt. Blandes med vann og legges på med lavtrykkssprøyte eller skummingsutstyr. Skyll alltid godt med rennende vann.

15 Båtvask m/ voks: Max 015 Båtvask med voks er en mild såpe for vask av polert båt. Brukes som vaskemiddel gjennom sommersesongen og tilfører båten en vokshinne ved hver vask. Blandes med vann og legges på med lavtrykkssprøyte eller skummingsutstyr. Skyll alltid godt med rennende vann.

20 Båtshampo m/ voks: Max 20 Båtshampo med voks brukes for hånd med svamp. Har en meget god skumeffekt og gir en knallblank og ren overflate. Brukes som vaskemiddel gjennom sommersesongen. En PH nøytral såpe vil være bedre å bruke i varmt vær da den ikke gir problemer om såpen tørker. Blandes med vann. Skyll alltid godt med mye rennende vann.

24 Acrylic Paste: Lakkrens for alle typer lakk og gelcoat. Gir en effektiv fjerning av riper og oksid. Acrylic Paste er spesielt god på harde overflater som Gelcoat og lyse lakktyper. Acrylic Paste egner seg dermed spesielt til rensing/ rubbing av båt.

32 Saubermen: Max 32 Saubermen er en ultraeffektiv interiørrengjøring for tekstiler, vinyl, plast og skinn. Kan brukes med rensemaskin eller i en sprayer. Spray på og la Saubermen virke i 5-10 min. Børst så med en myk børste og tørk av eller sug opp med en våtstøvsuger.

37 Plastoclean:  Plast- gummi og vinylfornyer for alle innvendige plast og gummimaterialer. Rengjør overflaten og gir en herlig frisk duft.

44 Odour Killer: Biologisk basert luftrenser med enzymteknologi som fjerner organisk lukt som urin, oppkast og annet biologisk materiale permanent.

95 Perfect Pearl: Topp moderne kombiprodukt som renser og polerer. Nano Pearl holder seg lenge fuktig ved bruk av polermaskin, støver lite/ ingenting. Ekstremt lett å bearbeide og basevoksens høye smeltepunkt sørger for lang og god holdbarhet.

97 Surface Cut: Nanobasert lakkrens med langtidskonservering. Dette er lakkrens som fjerner alle overflateriper på en meget effektiv måte. I tillegg gir Surface Cut en langtidskonservering som overgår det meste på markedet. Dette er et alt-i-ett produkt som i mange tilfeller vil kunne erstatte alle andre produkter.

Trykk her for å lese hele produktkatalogen.

 

Tips:

Maskinrens av båt: Ved rensing av gelcoat  med regulerbar og roterende Dynabrade Polérmaskin deles flatene opp i passe store felt, 0,5m x 0,5m. Bruk 1424 Acrylpasta, som er en grov rens/rubbing og gul eller hvit skive.  Legg  Acrylpasta på skiven og fordel produktet utover skroget før du starter Polérmaskinen på laveste hastighet.

De steder det ikke er mulig å komme til med Polérmaskin bearbeides for hånd. Polérmaskinen startes alltid på laveste hastighet og polérskiven skal ligge noe skrått ned mot overflaten. Press maskinen mot overflaten med såpass trykk at turtallet synker noe. Arbeid  i kryss og med 50/50overlapp.

Når Acrylpasta er fordelt økes rotasjonshastigheten på Polérmaskinen for å oppnå maksimal rens. Bearbeid skroget forsiktig og ta hensyn til kantene. Alle kanter og hjørner må kjøres forsiktig og med et lett trykk på maskinen.

For å oppnå best mulig effekt er det viktig at man ikke beveger Polérmaskinen for fort over området som skal renses. Flatene bearbeides gjerne flere ganger for å oppnå ønsket resultat.

 Kutting av Nylonskive

Polérskiven mettes etter hvert med smuss/gelcoatrester og legger igjen rester på overflaten. Polérskiven byttes ut eller kuttes da med baufil. For å skjære Nylonskiven holdes Polérmaskinen i et fast grep.  Start med maskinen på høyeste hastighet og kutt med en baufil inn i Nylonskiven, ta av 1- 2 cm. Vær helt sikker på at du holder Polérmaskinen stødig mens du fører baufilbladet inn i skiven. Helst bør du støtte maskinen mot et bord når du kutter. Rotasjonen på maskinen skal gå fra deg. Du oppnår da et fint kutt som gir deg en ny og ren flate å arbeide med.

 

Ved bearbeiding for hånd med Easitex eller Påføringssvamp bruker man flat eller knyttet hånd. Unngå å arbeide med fingerspissene da resultatet ikke blir jevnt og pent.

NB!     Tørker produktene opp før de er bearbeidet, fuktes flaten med samme produkt som er i bruk.

 

 

 

 

 

 

 

 

SANDTEC AS, Jærveien 104, 4318 Sandnes, tlf.: 51674790, Faks.: 51675844, mail: post@sandtec.no, org. nr.: 960 276 132